Athena Institute Investigations

English

Magyar Nemzeti Arcvonal

  • Alakult: 1989.
  • Becsült létszám: 30
  • Feltételezett központ: Bőny
  • Feltételezett vezető(k): Győrkös István
  • Ideológia: neonáci
  • Kockázati besorolás: 4
  • Aktív/Inaktív: Aktív


Utolsó frissítés: 2014. 07. 07.

A Magyar Nemzeti Arcvonal Magyarország egyik legnagyobb és legszervezettebb félkatonai gyűlöletcsoportja. A szervezet erősen hierarchikus felépítéssel rendelkezik. Ez a hierarchia alapvetően két részre osztható. Az Arcvonalhoz, azaz a belső csoporthoz tartozók alkotják a csoport „elitjét”, míg az Akciócsoportok tagjai csak a szervezet perifériáját jelentik és az MNA ideológiai megalapozásában sem vesznek részt. A csaknem húsz éve tevékeny szervezet a magyar extrémizmus egyik főszereplője, központi feladatot lát el más gyűlöletcsoportok félkatonai kiképzésében. Célja a fegyveres harcokra való felkészülés, amit propagandája is jól érzékeltet: egy, a csoport által készített kisfilm amerikai katonák lemészárlását mutatja be és dicsőíti a gyilkosság elkövetőit.

2014. július elején a Betyársereg, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom, a kuruc.info, a Magyar Nemzeti Arcvonal és más extrémista csoportok agresszív ellenséges propaganda kampányt folytatnak az LMBTQ közösség tagjaival szemben a Budapest Pride rendezvénysorozat kapcsán.

2014. május elején a Szakadár Magyar Nemzeti Front agresszív ellenséges propagandát folytat a magyar zsidó közösség ellen.

2014. április közepén a Betyársereg, a Magyar Nemzeti Arcvonal és a kuruc.info extrémista csoportok Hitlert éltető propaganda cikkeket tettek közzé.

2014. április közepén a szakadár Magyar Nemzeti arcvonal propaganda akciót hajtott végre Győrben.

2014. március közepén a Magyar Nemzeti Arcvonal és a Szakadár Magyar Nemzeti Arcvonal is agresszív ellenséges propaganda kampányt folytat a magyar zsidó közösség ellen.

2014. március elején a Magyar Nemzeti Arcvonal és a Pax Hungarica extrémista csoportok közös propaganda akciót hajtottak végre Pécsett.

2014. február elején több magyarországi extrémista csoport, azaz a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom, a Betyársereg, a Magyar Nemzeti Arcvonal és a Blood & Honour Hungária tagjai megtartották a „Becsület Napjának” nevezett propaganda akciót, amely minden évben a szélsőjobboldali extrémisták egyik legfontosabb eseménye.

2014. január közepén a Magyar Nemzeti Arcvonal extrémista csoport a „A „melegholokauszt” és Tel-Aviv” címmel közzétett propaganda írásában vélhetően elkövette a magyar Büntető Törvénykönyv 269/c. paragrafusa által szankcionált „A nemzeti szocialista és kommunista rendszerek bűneinek nyilvános tagadása” bűncselekményt.

2014. január közepén a Magyar Nemzeti Arcvonal propaganda akciót hajtott végre Budapesten.

2014. január közepén a Magyar Nemzeti Arcvonal agresszív ellenséges propagandát folytat a magyar zsidó közösség ellen.

2014. január közepén a szakadár Magyar Nemzeti Arcvonal Szálasit éltető propaganda akciót hajtott végre Budapesten.

2013. december végén a szakadár Magyar Nemzeti Arcvonal agresszív ellenséges propagandát folytat a magyar roma közösség ellen.

2013. december elején a Szakadár Magyar Nemzeti Arcvonal katonai jellegű fegyveres kiképzést tartott Kazincbarcika közelében.

2013. november közepén a Facebook törölte a szakadár Magyar Nemzeti Arcvonal Facebook oldalát.

2013. november közepén mind a Magyar Nemzeti Arcvonal, mind a szakadár MNA katonai jellegű fegyveres kiképzéseket tartottak a szervezetek extrémista tagjainak.

2013. október végén a Pax Hungarica, a Szakadár Magyar Nemzeti Arcvonal és e Betyársereg propaganda akciót hajtottak Budapesten a Corvin közben, ahol Tyirityán Zsolt, a Betyársereg vezetője kijelentette, hogy a jelenkor jelképei a „lángoló pénzintézetek lesznek”.

2013. október végén a Szakadár Magyar Nemzeti Arcvonal katonai jellegű kiképzést tartott Észak-Magyarországon.

2013. nyarának közepén a Magyar Nemzeti Arcvonal katonai jellegű fegyveres kiképzést tartott a csoport extrémista tagjainak, amelyen a svéd Svenska Motståndsrörelsen (Svéd Ellenállási Mozgalom) extrémista tagjai is részt vettek.

2013. október közepén a Magyar Nemzeti Arcvonal katonai jellegű kiképzést tartott a csoport extrémista tagjainak Budapest közelében.

2013. szeptember elején a Magyar Nemzeti Arcvonal szakadár szárnyának weboldala már több mint egy hete felfüggesztés alatt áll. Ennek megfelelően az oldal és annak tartalma elérhetetlen.

2013. június végén a Magyar Nemzeti Arcvonal propaganda akciót hajtott végre Jászberényben.

2013. június végén a Magyar Nemzeti Arcvonal katonai jellegű fegyveres kiképzést tartott Tapolcán és a Kunságban.

2013. június közepén a Magyar Nemzeti Arcvonal agresszív ellenséges propagandát folytat az LMBT és zsidó közösségek ellen.

2013. június elején a Magyar Nemzeti Arcvonal propaganda akciót hajtott végre Dégen, amelyen Waffen SS-t dicsőítették.

2013. május végén a Magyar Nemzeti Arcvonal katonai jellegű fegyveres kiképzést tartott Budapest közelében.

2013. május közepén a Magyar Nemzeti Arcvonal katonai jellegű fegyveres kiképzést tartott Borsodban.

2013. május közepén a Magyar Nemzeti Arcvonal katonai jellegű fegyveres kiképzést tartott Miskén.

2013. május elején a Magyar Nemzeti Arcvonal agresszív ellenséges propaganda kampányt folytat a zsidó közösség ellen.

2013. április végén a Magyar Nemzeti Arcvonal fegyveres kiképzést tartott Jászberényben és Borsod megyében.

2013. április közepén a Magyar Nemzeti Arcvonal katonai jellegű fegyveres kiképzést tartott Pécsett és Észak-Magyarországon.

2013. április közepén a Magyar Nemzeti Arcvonal katonai jellegű fegyveres kiképzést tartott a szervezet extrémista tagjainak.

2013. március végén a Magyar Nemzeti Arcvonal szakadár szárnya megkezdte a Magyar Remény Közösség csoportjainak megszervezését, amelyeknek többek között az „önvédelem” is célja.

2013. március végén a Magyar Nemzeti Arcvonal katonai jellegű kiképzőtábort tartott a csoport extrémista tagjainak.

2013. március közepén a Magyar Nemzeti Arcvonal propaganda akciót hajtott végre Szombathelyen, amely keretében gyilkosságért és más bűncselekményekért elítélt extrémisták szabadon bocsátását követelték.

2013. március közepén a Magyar Nemzeti Arcvonal ellenséges propagandát folytat a magyar zsidó közösség ellen.

2013. március elején a Magyar Nemzeti Arcvonal agresszív ellenséges propagandát folytat a magyar roma közösség ellen, amelyben azt sugallják, hogy a cigányok állatok, akikkel kártevőkként kéne bánni.

2013. március elején a Magyar Nemzeti Arcvonal ellenséges propaganda cikkben támadja a Fidesz székháznál tüntetést szervező civil aktivistákat. A cikkben azt írják, hogy az MNA „elítéli a felforgató csoportok akcióit, listázza a csoportok tagjait, feltárja tevékenységüket. […]”.

2013. március elején a Magyar Nemzeti Arcvonal extrémista csoport egyik szárnya továbbra is egy neonáci párt megalapításán dolgozik. A Magyar Remény Közösség néven működő kezdeményezéshez az egyik parlamenti párt több volt tagja is közel került, ill. csatlakozott.

2013. február közepén a Magyar Nemzeti Arcvonal a zsidó és roma közösségeket támadó ellenséges propagandát tett közzé, amelyben azt írják, hogy az országban „polgárháború és etnikai tisztogatás zajlik” a magyarok ellen, amelyet ezek a közösségek folytatnak.

2013. február közepén a Magyar Nemzeti Arcvonal egyik szárnya ellenséges propaganda kampányt folytat a magyar zsidó közösség ellen.

A „becsület” napja - 1945. február 11-én éjjel a Budapestet védő magyar és német katonák kitörést kíséreltek meg a szovjet csapatok által ostrom alá vett fővárosból. A Magyarországon aktív szélsőjobboldali gyűlöletcsoportok az esemény évfordulóját - külföldi társszervezetek meghívásával - minden évben egy neonáci erődemonstráció megszervezésére próbálják felhasználni. Fő motivációjuk ugyanakkor nyilvánvalóan a médiafigyelem felkeltése. 2013. február második hétvégéjén a Blood and Honor Hungary, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom, az Új Magyar Gárda, a Magyar Nemzeti Arcvonal mindkét utódszervezete, a Pax Hungarica extrémista csoportok szerveznek propaganda-rendezvényt, amelyen külföldi csoportok, valamint a német NFP párt képviselői is jelen lesznek. A rendezvény megtartását a rendőrség tudomásul vette.

2013. február közepén a Magyar Nemzeti Arcvonal csoport egyik szárnya ellenséges propagandát folytat a magyar zsidó közösség ellen, amelyet az ország „megszállásával” vádol. Az extrémista csoport szerint emiatt elkerülhetetlen a polgárháború Magyarországon.

2013. január végén a Magyar Nemzeti Arcvonal fegyveres katonai jellegű kiképzést tartott Budapest közelében.

2013. január közepén a Magyar Nemzeti Arcvonal katonai jellegű kiképzést tartott Budapest környékén a szervezet extrémista tagjainak.

2013. január közepén a Magyar Nemzeti Arcvonal agresszív ellenséges propaganda kampányt folytat a magyar roma és zsidó közösségek ellen.

2013. január elején a Magyar Nemzeti Arcvonal ellenséges propagandát folytat a magyar zsidó közösség ellen.

2013. január elején a Magyar Nemzeti Arcvonal ellenséges propagandát folytat a magyar roma közösséggel szemben, amelyben azt írják: „Ne csodálkozzon az, aki cigány állattal üzletel, barátkozik, vagy csak jó pofizik, hogy a saját házában verik agyon”.

2013. január elején a Magyar Nemzeti Arcvonal és a Pax Hungarica extrémista csoportok propaganda kampánnyal támogatják a Becsület Napja elnevezésű propaganda akciót.

2013. január elején a Magyar Nemzeti Arcvonal extrémista csoport agresszív ellenséges propagandát folytat a magyar roma közösség ellen.

2013. január elején a Magyar Nemzeti Arcvonal katonai jellegű kiképzést tartott a csoport extrémista tagjainak.

2012. december végén a Magyar Nemzeti Arcvonal extrémista csoport agresszív ellenséges propagandát folytat a magyar zsidó és roma közösségek ellen.

2012. december végén a Munkáspárt a Magyar Nemzeti Arcvonallal közös propaganda akciót hajtott végre Budapesten.

2012. december közepén a Magyar Nemzeti Arcvonal ellenséges propagandát folytat a magyar zsidó közösséggel szemben.

2012. december közepén a Magyar Nemzeti Arcvonal katonai jellegű fegyveres kiképzést tartott a szervezet extrémista tagjainak Kazincbarcika közelében.

2012. december közepén a Magyar Nemzeti Arcvonal a magyar roma és zsidó közösségek elleni ellenséges propaganda kampánnyal próbál új tagokat toborozni.

2012. kora decemberében a Magyar Nemzeti Arcvonal katonai-jellegű fegyveres kiképzést tartott a csoport extrémista tagjainak Komló közelében.

2012. kora decemberében a Magyar Nemzeti Arcvonal katonai jellegű kiképzést tartott a csoport extrémista tagjainak.

2012. kora decemberében a Magyar Nemzeti Arcvonal ellenséges propagandát folytat a roma közösséggel szemben.

2012. december elején a Magyar Nemzeti Arcvonal agresszív ellenséges propagandát folytat a roma és zsidó közösségek ellen, amelyben azt állítják, hogy „[…] egy virtuális buldózer rombolja a társadalmunkat. A buldózer tolólapját a cigánybűnözők alkotják, a buldózer sofőrje, aki az egész folyamatot irányítja, az pedig a cionista zsidóság”.

2012. késő novemberében a Magyar Nemzeti Arcvonal extrémista csoport a „Miért üldözik a zsidókat?” címmel közzétett propaganda írásában vélhetően elkövette a magyar Büntető Törvénykönyv 269/c. paragrafusa által szankcionált „A nemzeti szocialista és kommunista rendszerek bűneinek nyilvános tagadása” bűncselekményt.

2012. november közepén a Magyar Nemzeti Arcvonal propaganda akciót hajtott végre, amelyen a szervezet majd’ száz szimpatizánsán túl olyan szlovák extrémista csoportok is részt vettek, mint a Slovenská Pospolitost’ és a Vzdor.

2012. november közepén a Magyar Nemzeti Arcvonal katonai jellegű fegyveres kiképzést tartott a csoport extrémista tagjainak Bőnyben.

2012. november a közepén a Magyar Nemzeti Arcvonal extrémista csoport agresszív ellenséges propaganda kampányt folytat a magyarországi zsidó és roma közösségek ellen.

A Magyar Nemzeti Arcvonal kettészakadásának hátteréről írt Incidens riportunkat ITT olvashatják.

2012. november elején a kettészakadt Magyar Nemzeti Arcvonal két szárnya egymás lejáratására törekszik, a Győrkös István vezette szárny Thürmer Gyula vezette Munkáspárttal való együttműködése kapcsán, mivel Győrkösék „akcióegységet” és „műveleti közösséget” hoztak létre a kommunistákkal.

2012. november elején a Magyar Nemzeti Arcvonal propaganda akciót hajtott végre Érden a Thürmer Gyula vezette Munkáspárttal közösen.

2012. október végén a Magyar Nemzeti Arcvonal paramilitáris kiképzést tartott a szervezet extrémista tagjainak Borsod megyében.

2012. október végén a Magyar Nemzeti Arcvonal paramilitáris kiképzést tartott a szervezet extrémista tagjainak.

2012. október végén a Magyar Nemzeti Arcvonal ellenséges propagandát folytat az LMBT közösséggel szemben.

2012. október közepén a Magyar Nemzeti Arcvonal az egyik parlamenti párt politikáját kritizálja és ellenséges propagandát folytat a magyar zsidó közösség ellen. Mint írják, a párt legnagyobb problémája, hogy „nem tud a cigányságtól elszakadni”, pedig a „cigányság problémája csak okozat”, tehát az okot kéne kezelni, amely a „zsidóság, pontosabban a cionizmus problémája”.

2012. október közepén a Magyar Nemzeti Arcvonal beszámolt az egyik parlamenti párt Miskolcon tartott eseményéről. A beszámolóban azt írják, hogy a pártnak nincsen programja, ezért játssza ki folyton a „cigány-kártyát”, amelyet addig fog kijátszani, amíg tömegeket nem tud megmozgatni. Addig viszont nem foglalkozik azzal, hogy milyen konfliktusokat gerjeszt a helyi romák és nem romák között és azok milyen veszélyeket rejtenek.

2012. őszén a Magyar Nemzeti Arcvonal belső feszültségekkel és állítólagos „külső támadásokkal” küzd, amelyek helyi csoportok feloszlásához is vezettek. 

2012. október elején a Magyar Nemzeti Arcvonal paramilitáris kiképzést tartott a csoport extrémista tagjainak, valamint továbbra is új tagokat próbál toborozni agresszív ellenséges propaganda kampányának folytatásával a magyar roma közösség ellen.

2012. október elején a Magyar Nemzeti Arcvonal agresszív ellenséges propagandát folytat a magyar Roma közösség ellen, hogy új tagokat toborozzon.

2012. október elején a Magyar Nemzeti Arcvonal a „Free Gaza: Cionisták rendezték meg a holokausztot” címmel közzétett propaganda írásában vélhetően elkövette a magyar Büntető Törvénykönyv 269/c. paragrafusa által szankcionált „A nemzeti szocialista és kommunista rendszerek bűneinek nyilvános tagadása” bűncselekményt.

2012. szeptember végén a Magyar Nemzeti Arcvonal katonai jellegű kiképzést tartott Észak-Magyarországon a csoport extrémista tagjainak.

2012. szeptember végén a Magyar Nemzeti Arcvonal katonai jellegű fegyveres kiképzést tartott a szervezet extrémista tagjainak Budapest környékén.

2012. szeptember közepén a Magyar Nemzeti Arcvonal mindkét weboldala több mint egy hétig elérhetetlen volt finanszírozási problémák miatt.

2012. augusztus végén a Magyar Nemzeti Arcvonal katonai jellegű kiképzést tartott a csoport extrémista tagjainak Komló közelében.

2012. szeptember elején a Magyar Nemzeti Arcvonal ellenséges propagandát folytat a magyar kormányzat és a magyarországi zsidó közösség ellen, Ramil Szafarov kiadatásával kapcsolatban.

2012. augusztus végén a Magyar Nemzeti Arcvonal katonai jellegű kiképzést tartott Békés megyében a szervezet extrémista tagjainak.

2012. augusztus végén a Magyar Nemzeti Arcvonal nyílt tábort tartott a szervezet extrémista tagjainak és szimpatizánsainak Komló közelében.

2012. augusztus végén a Magyar Nemzeti Arcvonal ugyanazt a megfélemlítési taktikát alkalmazza, amelyet a kuruc.info extrémista csoport szokott. Egy pénzügyi szolgáltató cég igazgatójának személyes adatait hozták nyilvánosságra, miután a cég ki akar lakoltatni egy családot Révfülöpön.

2012. augusztus végén a Magyar Nemzeti Arcvonal nyílt tábort tartott Nyíregyháza közelében, amelynek keretében katonai jellegű kiképzést tartottak a szervezet extrémista tagjainak.

2012. augusztus közepén a Magyar Nemzeti Arcvonal az egyik parlamenti pártot támadja, korrupcióval vádolva annak tagjait.

2012. augusztus közepén a Magyar Nemzeti Arcvonal paramilitáris kiképzést tartott Dombóvár közelében a szervezet extrémista tagjainak, valamint tagokat próbál toborozni a csoport dombóvári „Népi Akciócsoportjába”.

2012. augusztus közepén a Magyar Nemzeti Arcvonal a roma közösség elleni ellenséges propagandával próbál új tagokat toborozni.

2012. augusztus elején a Magyar Nemzeti Arcvonal extrémista csoport továbbra is támadja az egyik parlamenti pártot, Szegedi Csanád ügyével kapcsolatosan.

2012. augusztus elején a Pax Hungarica, a Magyar Nemzeti Arcvonal és az NS Straight Edge propagandisztikus küzdősport tornát tartottak, „Akarat Diadala” elnevezéssel.

2012. augusztus elején a Magyar Nemzeti Arcvonal és a kuruc.info extrémista csoportok ellenséges propagandát folytatnak a magyar zsidó közösséggel szemben.

2012. augusztus elején a Magyar Nemzeti Arcvonal ellenséges propagandát folytat a magyar cigány és zsidó közösséggel szemben, amelyben azt állítják, hogy a „cionista kifosztó gépezet a cigányságot használja a magyarság végső megroppantására”.

2012. augusztus elején a Magyar Nemzeti Arcvonal katonai jellegű kiképzőtábort tartott Észak-Magyarországon a szervezet extrémista tagjainak.

2012. augusztus elején a Magyar Nemzeti Arcvonal paramilitáris kiképzést tartott Kecskemét közelében a csoport extrémista tagjainak.

2012. július közepén a Magyar Nemzeti Arcvonal tovább folytatja ellenséges propaganda kampányát az egyik parlamenti párttal szemben.

2012. július közepén a Magyar Nemzeti Arcvonal extrémista csoport a Csatáry üggyel összefüggésben ellenséges propagandát folytat a magyar zsidó közösség ellen.

2012. július közepén a Magyar Nemzeti Arcvonal extrémista csoport a magyar roma közösség elleni ellenséges propagandájában a Ku Klux Klan módszereit követendő példaként állítja be.

2012. július közepén a kuruc.info, a Magyar Nemzeti Arcvonal és a Pax Hungarica extrémista csoportok, Bándy Kata meggyilkolásával összefüggésben, folyamatos ellenséges propaganda kampányt folytatnak a magyar roma közösség ellen.

2012. július közepén a Magyar Nemzeti Arcvonal ellenséges propagandája részeként a magyar roma közösséggel szembeni erőszakra szólított fel.

2012. július közepén ifj. Győrkös István propaganda előadást tartott Budapesten a Magyar Nemzeti Arcvonalról.

2012. július közepén a Magyar Nemzeti Arcvonal katonai jellegű gyakorlatot tartott a csoport extrémista tagjainak.

2012. július közepén a Magyar Nemzeti Arcvonal továbbra is támadja az egyik parlamenti párt európai parlamenti képviselőjét annak zsidó származású felmenői miatt. Az MNA olyan hangfelvételt publikált, amelyet állítólag Ambrus Zoltán készített 2010-ben, amikor Szegedi Csanád meglátogatta Borsod megyében a tanyáján. A felvételen a két férfi Szegedi felmenőiről beszélget. Ambrus a hatóságok figyelmét is magára vonta, amikor a rendőrség a roma sorozatgyilkosság ügyében nyomozott a Halálbrigád után. A férfi tanyáján több fegyvert, illetve robbanószereket is találtak, ami miatt fél évet előzetes letartóztatásban is töltött. Ambrus, a média értesülései szerint, aktív szerepet vállalt az egyik parlamenti párt borsodi frakciójának belharcaiban. Ezen belharcokkal összefüggésben kezdett el Szegedi családi háttere után kutatni, amelynek az egyik eredménye feltehetően a most az MNA által publikált hangfelvétel. A nem ellenőrzött forrásból származó hangfelvétel végén Szegedi azt állítja, hogy előnyöket tudna biztosítani Ambrus Zoltánnak európai parlamenti forrásokat megemlítve, amelyekből „teljesen legálisan” tudna neki juttatásokat biztosítani, feltehetően azért cserébe, hogy Ambrus az információit ne hozza nyilvánosságra. Ezen hangfelvétel MNA általi publikálása minőségi változást jelent az extrémista csoport eddigi propaganda hadjáratában, amelyet a parlamenti párt ellen eddig is folytatott.

2012. július elején a Magyar Nemzeti Arcvonal nyilvános, illetve MNA tábort tartott, ahol propaganda tevékenység mellett paramilitáris kiképzésben részesítették a résztvevőket.

2012. június végén a Magyar Nemzeti Arcvonal extrémista csoport terepharcászati paramilitáris kiképzést tartott Északkelet Magyarországon.

2012. június közepén a Magyar Nemzeti Arcvonal küzdősport kiképzést tartott az extrémista aktivistáknak Közép-Magyarországon.

2012. június végén a Nemzeti Arcvonal csoport az egyik parlamenti pártot támadta annak egyik európa parlamenti képviselőjének zsidó felmenői miatt.

2012. június végén a Magyar Nemzeti Arcvonal az egyik parlamenti pártot támadta, Szegedi Csanád, a párt Európa parlamenti képviselőjével kapcsolatban nem rég kitört botrány ürügyén.

2012. június közepén, a Magyar Nemzeti Arcvonal két napos paramilitáris kiképzőtábort tartott a dél-dunántúli régióban. Az extrémista tagok elméleti oktatáson és összetett harcászati gyakorlaton vettek részt.

2012. június közepén, a Magyar Nemzeti Arcvonal új alcsoport szervezésébe kezdett Nagykanizsán.

2012. június közepén a Magyar Nemzeti Arcvonal észak-kelet magyarországi alcsoportjai összevont paramilitáris kiképzőtábort tartottak. Az extrémista tagok épületharcászati és terepharcászati gyakorlaton vettek részt.

2012. június elején a Magyar Nemzeti Arcvonal propaganda előadást tartott Keszthelyen.

2012. június elején, a Magyar Nemzeti Arcvonal szegedi alcsoportja paramilitáris kiképzőtábort tartott, majd ezt követően rendezvényt szervezett a „Magyar Hősök Napja” alkalmából.

2012. június elején a Magyar Nemzeti Arcvonal győri alcsoportja egy napos rendezvényt tartott a „Magyar Hősök Napja” alkalmából.

2012. június elején a Magyar Nemzeti Arcvonal szekszárdi, paksi, pécsi, dombóvári, kaposvári, siófoki, szigetvári és budapesti alcsoportjai propaganda rendezvényt tartottak Dégen a Magyar Hősök Napja alkalmából.

2012. május végén a Magyar Nemzeti Arcvonal keszthelyi alcsoportja propaganda rendezvényt tartott a Magyar Hősök Napja alkalmából.

2012. május végén a Magyar Nemzeti Arcvonal jászsági alcsoportja paramilitáris kiképzőtábort tartott, ahol az extrémista tagok a lövészetet, az ökölvívást, a terepharcászatot és az épületharcászatot gyakorolták.

2012. május végén a Magyar Nemzeti Arcvonal dunakeszi alcsoportja rendezvényt tartott a Magyar Hősök Napja alkalmából.

2012. május végén a Magyar Nemzeti Arcvonal extrémista csoport új keszthelyi tagok toborzásába kezdett.

2012. május végén, a Magyar Nemzeti Arcvonal új tagok toborzásába kezdett Szekszárdon.

2012. május közepén a Magyar Nemzeti Arcvonal csoport Kazincbarcikán folytat tagtobborzást.

2012. április végén a Magyar Nemzeti Arcvonal paramilitáris kiképzőtábort tartott Miskén, ahol az extrémista tagok alaki és éjjeli harc gyakorlaton vettek részt.

2012. április végén, a Magyar Nemzeti Arcvonal szegedi alcsoportja közleményében új tagok és támogatók toborzásába kezdett.

2012. április végén, a Magyar Nemzeti Arcvonal békés megyei alcsoportja harcászati gyakorlatot tartott.

2012. április közepén a Magyar Nemzeti Arcvonal, a Pax Hungarica és a kuruc.info extrémista csoportok közleményeikben emlékeznek meg a háborús bűnös Adolf Hitler születésnapjáról.

2012. április közepén, a Magyar Nemzeti Arcvonal új alcsoport szervezésébe kezdett Pápán és Veszprémben.

2012. április közepén a Magyar Nemzeti Arcvonal extrémista csoport új hernád völgyi tagok toborzásába kezdett.

2012. április közepén a Magyar Nemzeti Arcvonal közleményében új békés megyei tagok toborzásába kezdett.

2012. április közepén, a Magyar Nemzeti Arcvonal extrémista csoport közleményében új kaposvári tagok toborzásába kezdett.

2012. április elején, a Magyar Nemzeti Arcvonal extrémista csoport propaganda akciót folytatott a tiszaeszlári vérvád kapcsán. A XIX. század végi tiszaeszlári vérvádat követő perben a magyar zsidó közösség helyben élő tagjait vádolták Solymosi Eszter meggyilkolásával. (A bírósági eljárás végén a vádlottakat felmentették.) A per az akkori politikai erők összecsapásának terepévé vált, Európa-szerte nagy figyelmet kapott és mérföldköve volt a magyarországi antiszemitizmus megerősödésének. Az elmúlt hetekben az ügy az egyik parlamenti párt akciója kapcsán a belpolitika napirendjére került.  

2012. április közepén, a Magyar Nemzeti Arcvonal közleményében új kazincbarcikai tagok toborzásába kezdett.

2012. április közepén, a Magyar Nemzeti Arcvonal paramilitáris kiképzőtábort tartott Komlón, ahol a résztvevők katonai közelharc technikákat és harcászati alapokat gyakoroltak.

2012. április elején a Magyar Nemzeti Arcvonal közép-magyarországi csoportjai harcászati gyakorlaton vettek részt, ahol a városi harc taktikai elemeit gyakorolták.

2012. április elején a Magyar Nemzeti Arcvonal extrémista csoport vezetői „stratégiai célú” megbeszélésekre készülnek országszerte.

2012. március végén a Magyar Nemzeti Arcvonal paramilitáris kiképzőtábort tartott a Tisza-tó mellett. Az extrémista tagok és újoncok terepharcászati feladatok gyakorlásán vettek részt.

2012. március végén a Magyar Nemzeti Arcvonal új alcsoport szervezésébe kezdett Szigetváron.

2012. március végén a Magyar Nemzeti Arcvonal nyílt paramilitáris kiképzőtábort tartott Dombóváron. Az extrémista tagok elméleti oktatáson és összetett harcászati gyakorlaton vettek részt.

2012. március közepén, a Magyar Nemzeti Arcvonal nyílt paramilitáris kiképzőtábort tartott. A kétnapos esemény alatt a résztvevő extrémista tagok alaki és lövészeti feladatokat gyakoroltak, illetve küzdősport edzésen vettek részt.

2012. március közepén a Magyar Nemzeti Arcvonal extrémista csoport vezetősége országos körútra indul, amelynek a célja a helyi alszervezetek felkeresése.

2012. március közepén a Magyar Nemzeti Arcvonal budapesti alcsoportja közleményben hirdette, hogy látogatást szervez a Hadtörténeti Múzeumba az 1848-as forradalom és szabadságharc alkalmából.

2012. március elején, a Magyar Nemzeti Arcvonal extrémista csoport közleményében új paksi tagok toborzásába kezdett.

2012. március közepén, a Magyar Nemzeti Arcvonal extrémista csoport paramilitáris kiképzőtábort tart új tagok számára Dombóváron. A szervezők katonai alapismeretek oktatásával készülnek.

2012. március közepén, a Magyar Nemzeti Arcvonal extrémista csoport „nyilvános” paramilitáris kiképzőtábort tart Bőnyön. A szervezők alapfeladatok oktatásával készülnek.

2012. február végén, a Magyar Nemzeti Arcvonal extrémista csoport internetes oldalán keresztül elektronikus adománygyűjtésbe kezdett.

2012. március elején a Magyar Nemzeti Arcvonal extrémista csoport paramilitáris kiképzőtábort tart új tagok számára Pécsen. A szervezők katonai alapismeretek oktatásával készülnek.

2012. február végén a Magyar Nemzeti Arcvonal közleményében új délnyugat-magyarországi tagok toborzásába kezdett.

2012. február végén a Magyar Nemzeti Arcvonal közleményben számolt be a hajdúnánási alcsoportjának a „Becsület Napja” rendezvényéről.

2012. február végén a Magyar Nemzeti Arcvonal közleményben számolt be a nagykunsági és szombathelyi alcsoportjának a „Becsület Napja” rendezvényeiről.

2012. február közepén a Magyar Nemzeti Arcvonal közleményben számolt be a gömöri, nyírségi, pécsi alcsoportjának a „Becsület Napja” rendezvényeiről.

2012. február közepén a Magyar Nemzeti Arcvonal közleményben számolt be a mátrai és kazincbarcikai alcsoportjának a „Becsület Napja” rendezvényeiről.

2012. február közepén a Magyar Nemzeti Arcvonal közleményben támadta a Pax Hungarica, Betyársereg, Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom csoportokat a „Becsület Napja” rendezvényükhöz kapcsolódóan. A támadás az extrémista csoportok között korábban kibontakozó konkurenciaharcnak a folytatása.

2012. február közepén a Magyar Nemzeti Arcvonal extrémista csoport közleményben számolt be az érpataki, miskolci, keszthelyi, siófoki alcsoportjának a „Becsület Napja” rendezvényeiről. 

2012. február közepén a Magyar Nemzeti Arcvonal közleményben számolt be a budapesti, tapolcai, vésztői alcsoportjainak a „Becsület Napja” rendezvényeiről.

2012. február közepén a Magyar Nemzeti Arcvonal közleményben számolt be a győri, jászberényi és miskei alcsoportjainak a „Becsület Napja” rendezvényeiről.

2012. február elején a Magyar Nemzeti Arcvonal országos propaganda tevékenységét folytatva közleményben jelezte, hogy budapesti alcsoportjának szervezésében, más extrémista csoportoktól függetlenül a „Becsület Napján” „kitörés emléktúrát” tart.

2012. január közepén a Magyar Nemzeti Arcvonal helyi csoportja propaganda előadást szervezett Sárospatakon, többek között a következő témákban: „Van élet a pártokon túl? Ki védi meg a lakosságot, ha a hatóságok képtelenek?”.

2012. január közepén a Magyar Nemzeti Arcvonal csoport nyilatkozatot tett közzé a 2012-es „Becsület Napja” rendezvényről. A csoport döntése értelmében, pénzügyi problémák miatt a szervezet nem tart központi megemlékezést Budapesten. Ugyanakkor a tervek szerint a tagok országszerte helyi megemlékezéseket tartanak.

2012. január elején a Magyar Nemzeti Arcvonal csoport közleményben számolt be az Amerikai Egyesült Államokban tapasztalható megnövekedett fegyvervásárlási hullámról. A cikk szerzője kijelentette, hogy ő maga is nagy számú fegyverrel rendelkezik az Egyesült Államokban, hozzájárulva ezzel az extrémista propaganda eszkalációjához és a magyarországi feszültségek további fokozásához.

2012. január elején a Magyar Nemzeti Arcvonal propaganda-előadást tartott Dombóváron.

2012. január elején a Magyar Nemzeti Arcvonal toborzó felhívást tett közzé. A felhívás - „Aki nincs velünk, az ellenünk van” - arra is kitér, hogy a szimpatizánsok a paramilitáris „Népi Akciócsoportokhoz” vagy az extrémista propaganda területén aktív egységhez csatlakozhatnak.

A Magyar Nemzeti Arcvonal (MNA) a Szálasi Ferenc nevéhez fűződő hungarizmus egyik mai képviselője. Győrkös István a – az államszocializmus évtizedeit emigrációban töltő – volt hungarista vezetők állítólagos felkérésnek eleget téve 1989-ben, Magyar Nemzetiszocialista Akciócsoport néven újjáalakította a mozgalmat. 1992-ben a csoport több tagját őrizetbe vették, Győrköst pedig felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a magyar bíróság.

A szervezet egyik központja a Győr melletti Bőny községben található, ahol egy volt szovjet laktanya lőterén – illetve ehhez hasonló félreeső helyszíneken – a csoport rendszeresen szervez félkatonai kiképzőtáborokat, amelyek során a szélsőjobboldali társszervezetek (Őrző Magyar Gárda, Pax Hungarica) fegyveres felkészítése is zajlik. A gyűlöletcsoport egyik fő feladatának a fegyveres harcra való felkészülést tartja. Az általa készített videofelvételeken iraki harci cselekményeket, terrorcselekményeket, illetve amerikai katonák meggyilkolását, holttestét mutatja be és dicsőíti azok elkövetőit.

A gyűlöletcsoport nevéhez fűződik az azóta nemzetközi neonáci találkozóvá fejlődött, budapesti extrémista megemlékezés, a „Becsület napja” hagyományának bevezetése. 1997-ben első ízben az MNA szervezte meg az erődemonstrációt, amely a budai Várból kiinduló utolsó budapesti nemzetiszocialista hadműveletre emlékezik. A magyar szélsőjobboldali gyűlöletcsoportok mellett a rendezvényen számos külföldi szövetséges szerveződés is képviselteti magát.

A szervezet politikai ideológiáját tekintve hungaristának, illetve nemzetiszocialistának vallja magát. Célja „egy szebb, emberibb jövő” kialakítása, amiért „kíméletlen és megalkuvást nem ismerő harcot” vív az „erkölcstelenség”, „a pénz és a nagybankok zsarnoksága”, „a természetellenes megnyilvánulások” és „a judaizmussal átitatott anyagiasság” ellen.
A szervezet nyíltan antiszemita nézeteket vall. Az évente megrendezett „Solymosi Eszter Emléknap” vezérgondolata szerint „a Solymosi Eszter által jelképezett fény, s az igazság mára letűnőben van, de Eszter mártíromságának, ártatlanságának fénye megvilágítja a gonoszok igazi arcát." A XIX. század végi tiszaeszlári vérvádat követő perben a magyar zsidó közösség helyben élő tagjait vádolták Solymosi Eszter meggyilkolásával. (A bírósági eljárás végén a vádlottakat felmentették.) A per az akkori politikai erők összecsapásának terepévé vált, Európa-szerte nagy figyelmet kapott és mérföldköve volt a magyarországi antiszemitizmus megerősödésének. A jelenkori szélsőjobboldali extrémizmus hitvilágában a per mint a „zsidó nagytőke” manipulációinak hatására elhallgatott „bűncselekmény” játszik szerepet.

A Szerb Köztársaság Belügyminisztériumának jelentése szerint a gyűlöletcsoport tevékenysége nem korlátozódik Magyarországra: 2005-ben a szervezet tíz tagját a szerb rendőrség letartóztatta, miután egy, a szélsőjobboldali extrémizmus veszélyével foglalkozó konferencián résztvevő tanárokat és hallgatókat bántalmaztak az Újvidéki Egyetemen. A nemzetközi kapcsolatok szélesedését jelzi továbbá a nemzetközi neonáci hálózat szeptemberi rendezvénye a szlovákiai Komáromban, ahol magyar, szlovák és szerb gyűlöletcsoportok az ellen tiltakoztak, hogy „a nacionalizmus tiszta ruhájára a sovinizmus vértől csöpögő szennyesét akarják ráadni”.

A gyűlöletcsoport létszáma évről évre növekszik. A tagtoborzás, amely sok esetben a harcászati gyakorlatokhoz és félkatonai kiképzőtáborokhoz kapcsolódik, a szervezet honlapján, illetve más szélsőjobboldali internetes oldalakon online videók és plakátok terjesztésével zajlik.

2010 őszén csatlakozott a „Megtisztulás éjszakája” elnevezésű nyíltan antiszemita kezdeményezéshez, amely az embereket körül vevő „szemét elégetésével vette fel a harcot a Magyarországot megmételyező erkölcsi fertővel szemben”. A tűzben a gyűlöletcsoport tagjai a bankrendszer hazugságát jelképező banki kivonatok mellett Kertész Imre Sorstalanság című művét égették el.

„Egységes Magyarországért” elnevezéssel mozgalom építésébe kezdett, mely formálisan nem része a gyűlöletcsoport szervezetének, de annak irányítása alatt működik. 2010 és 2011 fordulóján az extrémista csoport aktív toborzásba kezdett tagságának bővítése érdekében. A mozgalom szervezői kijelentik: „nem fogadjuk el, és visszautasítjuk a jelenlegi rendszert. [...] Nem csupán a kormányt, az ellenzéket, de az egész parlamentáris demokráciát is. Idejét múltnak és a nemzeti érdekekkel összeegyeztethetetlennek tartjuk azt.”

A megelőző hatósági intézkedések eredményeként az MNA 2011-es "becsület napja" rendezvényére Budapesttől távol, egy a budai hegyekben található mezőn került sor. A paramilitáris gyűlöletcsoport „katonai kegyeletnapján” több külföldi extrémista csoport képviselői is részt vettek.

Az MNA egyik legfőbb célkitűzése a tagok fegyveres harcokra való felkészítése. Ennek a célnak megfelelően legutóbb 2011. március végén szervezett félkatonai képzést, amely során elméleti és gyakorlati harcászati (éjszakai harcászat, közelharc, lőkészség fejlesztése stb.) gyakorlatokat tartott Pest megyében.

Meg nem erősített sajtóértesülések szerint feltételezhető, hogy a tiszalöki gyilkosság idején (a támadások nyolcadik állomásán) K. Árpád, a „Halálbrigád-per” elsőrendű vádlottja együttműködésre törekedett Györkös Istvánnal, a Magyar Nemzeti Arcvonal vezetőjével. A rendőrségi kihallgatások szerint Cs. István, a „Halálbrigád” másik tagja szintén kapcsolatban állt debreceni MNA tagokkal, azonban a kapcsolatépítéshez K. Árpád saját közvetítőit akarta használni.

2011. április 26-án a helyi roma közösséget ért sorozatos provokatív akciók hatására összecsapás tört ki Gyöngyöspatán. A Magyar Nemzeti Arcvonal az incidensre reagálva polgárháború kirobbanását vetíti előre. Az extrémista csoport évek óta szervez félkatonai kiképzőtáborokat Győr mellett. A gyűlöletcsoport szerint – az MNA tevékenységét is erősen befolyásoló – tervezett törvénymódosítás, mely a hasonló tevékenységet többéves szabadságvesztéssel rendeli büntetni, a társadalmi feszültségek súlyosbodásához vezet majd. Az Egyesült Államok nagykövetének 2011. májusi gyöngyöspatai látogatását a gyűlöletcsoport provokációnak minősítette, amelynek hátterében egy, az Egyesült Államok által támogatott összeesküvést feltételezve vitatta a látogatás jogosságát.

Más extrémista csoportokhoz hasonlóan a Magyar Nemzeti Arcvonal is alkalmazza azt az ismert módszert, amellyel indirekt módon bővítheti szimpatizánsai körét: széles társadalmi kört érintő aktuális problémák megfogalmazásával bővíti propaganda kampányát. Ez a megközelítés leplezi a szervezet valódi politikai ideológiáját, így hatékony toborzási technikának bizonyul. 2011 tavaszán a kilakoltatások és ingatlanok elárverezésével kapcsolatban az MNA „népi ellenállást” hirdetett, amelyet hetente megjelenő demagóg kiáltványok követnek: „Nem tűrhetjük tovább a kizsákmányolásunkat! A megalázást és a kivégzésünket. Ne asszisztáljatok tovább ehhez magyar testvéreink!”

2011. május 21-22-én, a Véderő táborával egy időben a Magyar Nemzeti Arcvonal zártkörű katonai kiképzést tartott. A rendezvényt korábban nem hirdették meg, azon csak a gyűlöletcsoport tagjai vehettek részt. A nyíltan antiszemita kijelentéseiről ismert Györkös István csoportja rendszeresen tart harcászati és lőgyakorlatokat. A táborban készült felvételeken terepszínű egyenruhában sí maszkos alakok, kezükben fegyvernek látszó tárggyal alkotnak katonai alakzatot. (Az Athena Intézet korábbi interjúját egy MNA szimpatizánssal a kiképzőtáborokról itt olvashatja.) Kiéleződött az ellentét a két gyűlöletcsoport között miután egy MNA szimpatizáns cikkében arról írt, hogy a Véderő csupán a média hírverés és politikai sikerek miatt szerveződik, s a csoport nem rendelkezik semmiféle ideológiai háttérrel.

2011. június 4-én a Nemzeti Arcvonal egy tagja az Insitute for Historical Review (IHR – Intézet a Történelem Felülvizsgálatáért) központjában tart előadást Kaliforniában, az Egyesült Államokban. Az „intézet” önmeghatározása szerint a történelmi igazságosság és pontosság jegyében tevékenykedik, azonban valódi szándéka holokauszttagadó nézetek és a nemzetiszocialista eszmék terjesztése. Az Southern Poverty Law Center (SPLC) szerint – amely az Egyesült Államok legkiterjedtebb, a belföldi extrémizmus nyomon követését célzó nem-kormányzati szervezete és évek óta kíséri figyelemmel az IHR tevékenységét - a világ egyik legszervezettebb holokauszttagadó gyűlöletcsoportjáról van szó.

Az Arcvonal, mely hagyományosan szemben áll a legtöbb más szélsőjobboldali extrémista csoporttal, 2011. június közepén ismét elhatárolódott azoktól. Ezúttal az Új Magyar Gárdát, valamint a Véderőt támadva, az utóbbi gyűlöletcsoportok rendvédelmi alkalmazottak tüntetéseihez való csatlakozása miatt.

“Tom Lantos egy aljas söpredéke volt a világnak, és csak olyanok hoznak létre nevével intézetet, akik éppen olyanok, mint ő volt.” A Magyar Nemzeti Arcvonal antiszemita kirohanásoktól hemzsegő nyilatkozatban ítéli el a demokratikus és kisebbségi jogok kutatása érdekében a minap Budapesten megalapított kutatóintézetet, egyben a magyar-amerikai kapcsolatok fejlesztését.

2011 júliusában a Magyar Nemzeti Arcvonal zárt kiképzőtábort tartott Győr melletti kiképzőtelepén. A mintegy három tucat résztvevővel megtartott tábor során alaki és harcászati kiképzésre, valamint "ideológiai beszélgetésekre" került sor. "A beszélgetések során a Vezető meggyőződött bajtársaink magas szintű szellemi felkészültségéről és egyúttal elismerését fejezte ki."

Neonáci ideológiáját követve az Arcvonal csoport propaganda-tevékenységének részeként “A cigányprobléma” címmel megjelentetett írásában úgy fogalmaz, hogy “[...] a cigánykérdés tehát elsősorban nem szociokulturális, de nem is genetikai (vérségi) kérdés, hanem a lelki rassz, az öntermészet „problémája”.” Az extrémista csoport szerint “A cigányprobléma végső megoldása a cigányság eltávolítása a magyarság életteréből.”

Neonáci ideológiájának megfelelően, valamint az eredeti nácizmus logikáját is tükrözve, a Magyar Nemzeti Arcvonal 2011 augusztusában propagandafilmet tett közzé, melyben a soviniszta revansizmust szociális demagógiával és millitarizmussal ötvözi.

Saját beszámolója szerint 2011 augusztusában az MNA “nyílt” paramilitáris kiképzőtábort tartott. A csoport közleménye szerint “az alaki foglalkozások után harcászati alapok, majd lő-elméleti oktatás következett. [...] A második napra már raj és szakaszkötelékben gyakorolták a különböző harcászati feladatokat.”

A Magyar Nemzeti Arcvonal tevékenységének nemzetközi bővítésére törekszik. A cél megvalósítása érdekében az extrémista csoport új programja keretében angol, német, orosz, szlovák, román és szerb nyelven beszélő önkénteseket keres, hogy a csoport propaganda-tevékenységének hatókörét a környező országokra, illetve nemzetközi szintre is kiterjessze.

2011 augusztusának végén a Nemzeti Arcvonal és a Pax Hungarica extrémista csoportok kölcsönsen próbálják lejáratni egymást - mindkét oldalról elvitatva a másik “igaz hungarizmusát”. Az Arcvonal csoport a szerint a Pax Hungarica által Budapesten, szeptember 3-ára szervezett iszlám- és bevándorlóellenes akciója “árulás”, mert “aki még nem vette volna észre; ma Magyarországot nem az iszlám gyarmatosítja. Ma Magyarországot Izrael gyarmatosítja.” (A norvégiai merényletet követően az Arcvonal is magáévá tette - a szélsőjobbolodali extrémista szervezetek körében Európa-szerte általánossá vált - “értelmezést”, miszerint Andreas Breivik az izraeli érdekeknek megfeleően követte el a terrorcselekményeket - most ugyanezzel vádolja a Pax Hungaricát.) A Pax válaszában “arabbérencnek” titulálja riválisát, hozzátéve, hogy “Mi vagyunk az egyetlen hungarista szervezet, a hiteles Hungarista Mozgalom! Szemben az [...] áruló Győrkös-klánnal [az MNA-val], akiket Sopronkőhidán tarkón lőttek volna 1944. októbere után.”

A Pax Hungarica által szervezett bevándorlás- és iszlámellenes akciót a Magyar Nemzeti Arcvonal “hazaárulásnak” minősítette, mondván az “cionista érdekeket szolgált”.

A Magyar Nemzeti Arcvonal - ‘népfőiskolája’ keretei között - szeptember elején Tiszafüreden tartott propaganda-rendezvényt “A hungarizmustól az egységes Magyarországig” címmel.

A csoport 'népi akciócsoportot’ (helyi tagszervezetet) állít fel Pakson, melybe - a “legjobb kiképzést” ígérve - további tagokat toboroz.

Szeptember közepén a Nemzeti Arcvonal szombathelyi 'akciócsoportjának' néhány tagja három napos kiképzést tartott az ország nyugati határán.

A magyar NATO-tagságot elutasító extrémista csoport  orosz katonai szakértőkre hivatkozva a líbiai háború tanulságait összegezi. Az extrémista csoport szerint a Magyarországon bekövetkező neonáci hatalomátvételt követően az országot orosz forrásból kell felfegyverezni - többek között vadászrepülők, tankok, légévdelmi rakétarendszerek, stb beszerzésével.

Az ország területén működő extrémista csoportok közötti mélyülő megosztottság újabb jeleként a Nemzeti Arcvonal “Elkurvult radikálisok” címmel tett közzé állásfoglalást, melyben lesújtó véleményt alkot az “úgynevezett nemzeti radikálisokról”, amelyek véleménye szerint “siralmas erkölcsi-szellemi állapotban vannak.”

A Magyar Nemzeti Arcvonal csoport "népfőiskolája" keretei között folytatja neonáci ideológiájának terjesztését. A következő propaganda-rendezvényre Szekszárdon, október elején kerül sor, ahol az extrémista csoport egyik vezetője, "ifj. Győrkös István tart előadást A Hungarizmus múltja, jelene, jövője címmel."

A Nemzeti Arcvonal következő paramilitáris kiképzését a Tolna megyei Dombóváron, október közepén tartja.

Októberben tovább folytatódik a Nemzeti Arcvonal és Pax Hungarica neonáci csoportok konkurenciaharca. Ezúttal az MNA minősíti “impotens entellektüeleknek” a Pax tagjait, akik mind propagandájukban, mind kiképzőtáborok szervezésével az MNA-t “másolják”.

A Magyar Nemzeti Arcvonal mintegy fél tucat tagja tartott paramilitáris gyakorlatot 2011. október közepén a Tisza-tónál. Az extrémista csoport az eseményt toborzási céljaira is felhasználja.

A Magyar Nemzeti Arcvonal 2011. október utolsó hétvégéjén paramilitáris továbbképzést tartott, melyen a csoport “kiképzői” vettek részt. A kiképzés során a résztvevők a térképészet mellett alaki gyakorlatokat, stb. végeztek.

2011. októberétől a csoport neonáci propaganda-honlapja már angol és német nyelven is elérhető, miközben korlátozott tartalmakat szlovák, szerb, stb. nyelveken is megjelentetnek. Az extrémista csoport a korábbiakban nemzetközi találkozókat, paramilitráis kiképzéseket szervezett, hogy a környező országok hasonló szervezeteivel kapcsolatokat építsen ki. Jelen tevékenysége is a regionális terjeszkedést szolgálja.

A Magyar Nemzeti Arcvonal csoport 2011. november elején televiziós reklám megjelentetésével akarta növelni neonáci propaganda-honlapjának látogatottságát. Ugyan a reklám sugárzásást a csoport állítása szerint az Echo TV visszautasította, az mégis a szervezet anyagi lehetőségeinek növekedésére utal (amit nem kell túlértékelni; az Echo TV médiaértékesítő ügynökségének tájékoztatása szerint egy kisebb televiziós reklámkampány költségvetése 200 000 forint alatt van).

A Magyar Nemzeti Arcvonal, a tavalyi évet követően, 2011 novemberében országszerte rendezte meg a “Megtisztulás Éjszakája” elnevezésű akcióját, melynek célja zsidóság elleni szimbolikus támadás volt. A csoport tagjai és szimpatizánsai országszerte (Dombóvár, Pécs, Szeged, Tapolca, Nagykanizsa, stb), míg külföldi szimpatizánsai Litvániában, Oroszországban, Szerbiában és az Egyesült Államokban égettek könyveket (Sorstalanság) és egyéb tárgyakat (amerikai bank hirdetését, dollár bankjegyet, a Los Angeles Times egy példányát, stb), melyek szerintük a “zsidóság világuralmát” jelképezik. Az egyik résztvevő beszámolójában igy fogalmazott: “Éreztem hogy figyelnek rám onnan fentről, hogy sokan bíznak bennem. Tudom, hogy küldetésem van és tudom, az utam végig kell járnom.”

A Magyar Nemzeti Arcvonal csoport 2011. november végén egynapos harcászati kiképzése során az épület- és rohamharcászatot gyakorolta "belső ellenség felszámolása" címmel. A paramilitáris kiképzés célja a harcászati tervezés, lövészet és koordináció gyakorlása volt. A neonáci extrémista csoport gyakorlatban résztvevő tagjai ("belbiztonsági csoport") egy elképzelt forgatókönyv alapján azt a fekadatt kapták, hogy a "nemzet ellenségeit" alkotó csoportot - mely "különleges egységek" védelme alatt állt - foglyul ejtsék vagy likvidálják. Az extrémista csoport a gyakorlatot propaganda céljára is felhasználta ("Ez még csak gyakorlat").

2012. októberében az MNA, immár sokadszorra, kettészakadt. A szakadás részletes okairól és hátteréről Intézetünk Incidens Riportot adott ki, amelyet ITT olvashatnak. Jelenleg a kettészakadt MNA két ága - a szakadárok és a Győrkös Istvánhoz ragaszkodó "történelmi" MNA-sok - folyamatos harcot vív egymással, leginkább a 'Magyar Nemzeti Arcvonal' név használatáért.

Annak érdekében, hogy a mára végelegesen kettévált két csoport megkülönböztethető legyen, ezentúl intézetünk az MNA nem Győrkös István által vezetett szárnyának aktivitásáról a Szakadár MNA név alatt fog beszámolni.

"A cigányprobléma végső megoldása a cigányság eltávolítása a magyarság életteréből."

(MNA közlemény, 2011)

"Ahhoz az alaptételhez tartom magam, hogy a zsidó mindig hazudik. Minden zsidó és mindig."

(Győrkös István, 2009.)

„Elutasítjuk a fogyasztói társadalom, a kollektivizmus és a zsidó szellemiségű anyagiasság minden gazdasági elvét és megnyilvánulását.”

„A szépség, a nagyszerűség, a hősiesség képzőművészeti, zenei és irodalmi megjelenítése, idealizálása és így a tudat formálása jellemzi az igaz művészetet. Szemben áll a beteges, korcs és degenerált irányzatokkal, melyeket csak az erkölcstelen, mocskos lelkiségű személyek és csoportok neveznek művészetnek, és melynek az ember lealjasítása a be nem vallott célja.”

(Kódex – Az MNA erkölcsi alapjai, 2002.)